Известие

Collapse
No announcement yet.

Премахване на маркучите за картерните газове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Малко изкопах темата от дъното но все пак какъв е извода? По-скоро полезно ли е за работата на двигателя махането на маркучите или по-скоро вредно и как точно да процедираме при премахването за да не навредим на двигателя?
    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
    BMW 328i

Comment

Можеш да навредиш ако ги запушиш, на двг не мисля че се наврежда, кофти е ако не затапиш хубаво изхода от вх колектори.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Можеш да навредиш ако ги запушиш, на двг не мисля че се наврежда, кофти е ако не затапиш хубаво изхода от вх колектори.....
        Ти затапил ли си го? При мен затапен не може да работи добре. Пропадат оборотите.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Грубо, брутално, и не особенно красиво е затапен.......затапен е и задния извод от капака на клапаните, само от страничния отива маркуч под колата.....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
            А защо е необходим маркуча преди дросела?
            Защото когато е затворен дросела вакума е много малък преди дросела а налягането от маркуча на отдушника по голямо и няма да влизат в двигателя ами ще ходят към филтъра картерните газове. Затова при ниските обороти (затворен дросел) влизането става след дросела защото вакума е по голям. От там и отвора след дросела е по малък. Клапанчето за което говорите се слага защото когато е на ниските обороти (дросела е затворен) ще се получи голям вакум и ако няма клапан ще почне да краде въздух през маркуча за каретерните газове който е преди дросела. Въздуха ще навлезе през него > двигателя > и през другият маркуч в колектора и обърква работата......................... Не дейте да променяте неща които не са ви ясни как работят и защо са там.

Comment

При мен там където е филтърчето на първата снимка и аз съм сложил филтър, така че второто мога спокойно да го запуша без да имам угризения на съвестта, нали?
              Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
              Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
              BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                При мен там където е филтърчето на първата снимка и аз съм сложил филтър, така че второто мога спокойно да го запуша без да имам угризения на съвестта, нали?
                Мда, но ще ти фаняри на газове в купето, ако ти се играе затапи страничния, а тоя дето отива назад през него пусни един маркуч дето да отива отдолу под купето.......става бомба....

Comment

Ники на теб не почна ли да ти харчи масло? На мен почна да ми го харчи като сложих кетчъра и го разкарах и си върнах системата оригинално. Плюс това в кетчъра нямаше и грам масло за 2 месеца каране... Иначе имаше ефект, но след 2 месеца маслото ми беше почти на минимума... много странно.
                  Last edited by oem; d.m.y г., 13:49.

Comment

2.5 ми е по тоя начин, двойката също ще я правя така, не пипа маслото.....

Comment

Та последно да обобщим някаква промяна в поведението на колата?
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Значи ако съм разбрал правилно се запушват всички входове по пътя на свежия въздух и единия от изходите на картерните газове, а другия се извежда някаде надоло или с филтърче.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Като цяло при мен да, дросела е кристален независимо дали съм, или не съм го свалял 2-3-4-5 месеца, за мен е достатъчно че не вкарвам картерни газове в колекторите си, не очаквам колата да литне от тва, или да ми падне разхода с литър......

---------- Post added at 21:44 ---------- Previous post was at 21:43 ----------

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                          Значи ако съм разбрал правилно се запушват всички входове по пътя на свежия въздух и единия от изходите на картерните газове, а другия се извежда някаде надоло или с филтърче.
                          Мда......

Comment

Аз днес отварях капака на клапаните и установих че маркуча който влиза след дросела е пълен с мизерий, нещо сякаш се разлага и се е размекнал. Та въпроса ми е да го сменя с какъвто ми падне или да търся същия поради някаква особеност. Другия който влиза преди дросела си е наред.
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Обикновено тези маркучи се разлагат от маслото колкот и да са маслоустойчиви. Смени го с такъв на семперинт за масло - SEMPERIT DIN12

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                                Като цяло при мен да, дросела е кристален независимо дали съм, или не съм го свалял 2-3-4-5 месеца, за мен е достатъчно че не вкарвам картерни газове в колекторите си, не очаквам колата да литне от тва, или да ми падне разхода с литър......

---------- Post added at 21:44 ---------- Previous post was at 21:43 ----------

Мда......
                                На мен ми е ясно , че колата не може да литне от това, въпроса ми беше насочен дали има осезаема промяна.
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Working...
                                X